Christer Ekelunds blogg

Christer Ekelunds blogg

Utveckling och förändring

I den här bloggen kommer jag huvudsakligen beskriva kundcase som vi på E&P har arbetat med eller som jag av andra skäl tycker är intressanta. Jag vill förmedla kunskap, insikter och tankar för att du som läsare ska få inspiration i ditt dagliga värv.

Cykelvasan och ett möte

StorytellingPosted by Christer Ekelund 2016-08-24 11:44:56

För en vecka sedan var jag uppe Dalarna och cyklade Cykelvasan för femte gången och jag lyckades än en gång hålla mig under ”skamgränsen” fyra timmar. Hur det är att cykla 95 km i skogen kommer jag kanske återkomma till, det som var mest minnesvärt med den här resan var mötet med Sven på kvällen. Vi var bjudna på middag hos honom eftersom hans son är en i gänget vi cyklar med. Han är en 79-årig företagare som fortfarande brinner för sina företag och sitt arv. Hans berättelse om hur hans far ställdes inför ett ultimatum av Svens farfar att ta över företaget med orden ”att du gör bäst att tacka ja till mitt erbjudande för det är ingen annan som vill anställa dig”, var fängslande. Det som idag är ett stort industriföretag med många 100 anställda började alltså med en far som förödmjukade sin son. Eller kanske i någon välmening försökte ge sonen en välförtjänt spark ut i livet. Berättelsen fortsatte sedan med hur Svens far var tvungen att försöka hitta finansiering, 10 000 kr, vilket ledde till möten med dåtidens allra mäktigaste personer inom svenskt näringsliv.

Alla företag, organisationer och även vi som enskilda personer, har en berättelse att berätta. Gör vi det på ett bra sätt med dramaturgi och inlevelse, kan vi göra avtryck som lever länge i mottagarens huvud. Kanske t o m resten av livet. Och jag tänker då på berättelser som många av oss delar. David och Goliat, Emil i snickerboa, Kamprad och IKEA: Berättelser som har skapat ett eget litet rum i våra hjärnor.

Att blogga är ju också att skapa berättelser, gärna fyllda av igenkännanden och aha’n. Det kommer bli en rolig utmaning.

Och vad gäller Sven och hans företag så återkommer jag till det längre fram.

Christer  • Comments(0)//christer.ekelundplars.se/#post0